Menu

Medierte krenkelser

Medierte krenkelser kan forstås som krenkelser ved/via mediene. Her følger noen eksempler

Morgenbladet:

"Gradvis er jeg blitt mer liberal enn radikal. Jeg godtar at folk tror på jomfrufødsel. På oppstandelse. På en usynlig, men allmektig, autoritær og voldelig 'Gud'. Jeg godtar at folk mener (heterofile) menn skal bestemme over kvinner, og at kvinner 'frivillig' tier i forsamlinger eller kler seg i telt. Og jeg godtar at religiøse mennesker mener at homofile helst bør henrettes, og i alle fall ikke ha noen rettigheter. Alt dette på én betingelse: At de religiøse også godtar at jeg bekjemper dem med alle ikke-voldelige, politiske midler. Inkludert 'selvsagt' latterliggjøring og fornærmelser. Det skulle virkelig bare mangle. De fornærmer jo meg med sine uhyrligheter, dag ut og dag inn."

- Frank Rossavik, journalist, forfatter og samfunnsredaktør i Morgenbladet og 'tunghørt soper' (Runar Døving i tilsvar til Rossavik) Morgenbladet 3.sep 2010. Tilsvaret fra Døving i Morgenbladet 10.sep 2010.

Fra Paradise Hotel:

To deltakere får åpent krenke en tredje deltaker. Andre deltakere forsøker forsiktig å stoppe krenkelsene, men det hele fortsetter. Kamerafolkene filmer uten å gripe inn, det hele redigeres og vises deretter på tv. http://www.youtube.com/watch?v=FUPvdiM1PXY

Etter krenkelsen går programlederen hardt ut mot det hun omtaler som mobbing. http://www.youtube.com/watch?v=kAlXCIKEDPI&feature=related

Først slippes altså unge voksne inn i en eviglang selskapslek, med gratis mat og drikke, hvor en del av spillet handler om å gå løs på hverandre. Deretter får de samme deltakerne huden full fordi de har gjort det de forsto som en del av spillet og som tv3 anvender for å markedsføre Paradise Hotel.